Németh-Etessy Zsanett

tanácsadó szakpszichológus

anya-magzat kapcsolatanalitikus

gyászcsoportvezető

Történetem

Pszichológusként gyermekotthonban kezdtem pályafutásomat. A gyermekek szenvedéseit mindig különösen nehéz elviselni. Nekik boldog és felhőtlen életet kellene élni, akik a felnőtt védelme alatt állnak, nem törődnek az élet nehézségeivel, és fájdalmaival. De az ember szembesül azzal, hogy  a védelem helyett ki vannak téve a felnőttek hatalmának és indulatainak, kiszolgáltatottak, és védtelenek.

Vajon hol kezdődik a hányattatás és a meg nem értettség. Vajon , ha szeretve, elfogadással várják őket, más jövő jut nekik?

A gyermek viselkedésének tükrében látjuk a szülőket, lélektani problémájukkal, kapcsolati zavaraikkal, sérülésükkel együtt, és lehetőség nélkül, belátás, beavatkozás hiján generációkon keresztül cipelik e gyötrelmes sorsokat.. az élet kezdetén, egy kis változtatással vajon milyen irányt válthat az ember sorsa?

Egy másik nagyon meghatározó élményem , mely a várandósok, és babájukkal való kapcsolat irányába vitt, saját gyermekeim születéséből ered. Első és második gyermekemnél egy egészséges babavárás pozitív élményéből, a pic szorongató, félelemmel teli élményébe csöppentünk. Tudtam, hogy mindezek beárnyékolhatják a következő szülésre való lelki felkészülésemet , és szülésem kimenetelét is. Úgy döntöttem, nem hagyom.

Ekkor kerestem meg egy anya-magzat kapcsolatanalitikust. A koraszüléstől való félelmemmel, és a méhemmel dolgoztuk, tudatva mindenegyes alkalommal babámmal, hogy félelmeim és negatív érzéseim nem vele kapcsolatosak, de az ő érdekében, és a kettőnkért egy boldog születésért dolgozunk. Egy olyan szép, egymásra hangolt, és bensőséges szülésélménnyel gazdagodtunk, amit az aranyóra, és a gyermekágyas időszak zavartalansága követett, ami azóta is meghatározó a kapcsolatunkban. Nem beszélve arról a szoros kötelékről, amit már a pocakban megtapasztaltunk egymás között, és mind a mai napig egy mély egymásra hangolt, szeretet, szavak nélküli megértés jellemzi kapcsolatunkat.

Megszállottan hiszek benne, és tudom, hogy a kapcsolatanalízis valami olyan csodálatos módszer, amit csak egy édesanya és babája tudnak együtt megélni… ami a kezdetektől megerősíti kapcsolatukat és egy olyan szenzitivitással ruházza fel őket, ami a kölcsönös harmónia megteremtését teszi lehetővé.

A legkorábbi, legintimebb kapcsolatnak lehetnek részesei egy lelki köldökzsinóron keresztül, melyen megtapasztalhatják az egymásra találás örömét, egymás érzelmeit, szándékait.

Legkisebb gyermekemmel megéltem, és kapcsolatanalitikusként pedig várandósokat kísérek ezen az úton, amiért minden nap hálás vagyok.

Anyukák élményei az anya-magzat kapcsolatanalízisről

Fordulj hozzám bizalommal!

„Szülés alatt végig koncentráltam a babára, ahogy beszéltük. Nagyon sokat segített a befelé figyelés. A légzőgyakorlatok is nagyon sokat segítettek a vajúdás ideje alatt és szülés közben is. Mondták is, hogy látszik hogy együttműködő a baba mert első szüléshez képest gyorsan gördülékenyen mentek a dolgok a fájások kezdetétől 7 órán belül megszületett a kicsi.!.

A nehéz szülések kísértettek a családomon keresztül. Az elején biztos voltam benne, hogy császáros lesz. De megcsináltuk. Nagyon pozitív élményként él bennem, és úgy érzem, hogy nagyon sokat adott a kapcsolatanalízis. Ha nincs ez,akkor biztos vagyok benne, hogy máshogy alakul minden. 

A módszert különösen ajánlom azoknak, akik sokáig dolgoznak és úgy érzik, nincs idejük a babára. Minden alkalmat pozitívan éltem meg, és örömmel gondolok vissza rá. Nagyon köszönök Zsanettnek mindent”

Nati és Alíz

” Nagyon jó élmény volt a szülés. A szülésznő végig támogatott, sikerült gátvédelemmel szülni, gyors is volt, ugyanis 2,5 óra alatt megszületett. Az első pillanattól érdeklődve figyeli a világot, óriásira nyitott szemekkel nézeget. Egy kis mosolycsomag, bár meg csak 8 hetes, de már jó pár hete nagyon mosolyog, olyan kis cuki . Tényleg nagyon éber, én is úgy gondolom, hogy ez a kapcsolatanalizisnek köszönhető. Furcsamód nem is volt vele kapcsolatban olyan érzésem, hogy ő egy a világtól semmit sem tudó újszülött, hanem sokkal inkább egy érdeklődő, bölcs baba. Ezt már mások is megjegyezték, hogy milyen pici, de már milyen messze ellát. És hogy milyen hamar elkezdett kommunikálni a környezetével ☺️  ..”

Kati

„Egy sikertelen terhességet követően ismét várandós lettem. Az első időszakot a korábbi veszteségből fakadó szorongások és bizonytalanságok határozták meg, és ezen mindenképpen dolgozni szerettem volna. Egy barátnőm segítségével találtam rá a kapcsolatanalízisre. Az első alkalmak során még nehezen tudtam átadni magam a belső intuícióknak, inkább a saját elképzeléseim, elvárásaim mentén tudtam kapcsolódni a kisbabámhoz. Azonban lépésről lépésre sikerült lebontani ezeket az akadályokat, elengedni az irányítást, lejjebb adni a teljesítménykényszert, és megérezni, hogy mi is történik a méhemben. A 9 hónap egy önismereti utazás volt, amelynek során újra szembe kellett néznem az életem során átélt veszteségekkel, nehézségekkel. A kapcsolatanalízis sokat segített ezeket átkeretezni, és a helyére tenni. A testemmel való kapcsolat is sokkal közvetlenebb lett: megtanultam odafigyelni a testem jelzéseire, és értelmezni azokat.

A kisfiam és köztem kialakult egy sajátos együttműködés, kommunikáció, aminek hatékonyságát újra és újra megtapasztaltam. Ő nagyon rendes volt, mert amikor épp elárasztottak a szorongások, ő mindig jelzett nekem, hogy rendben vagyunk. Találkozásaink alkalmával kibontakozott előttem egy érdeklődő, kíváncsi, figyelmes és kedves, ugyanakkor nagyon aktív és életrevaló kisfiú képe, aki sok mindenben különbözik tőlem és az apukájától. És tényleg ilyen! A szülés utáni időszakban engem is meglepett, hogy milyen nyugalmat és magabiztosságot éreztem. Azt hiszem azért, mert már ismertük egymást, csak épp másként találkoztunk újra. Most, egy 5 hónapos baba anyukájaként még mindig sokat támaszkodok a kapcsolatanalitikus élményeinkre. Néha emlékeztetnem kell magam, hogy lehalkítsam a külvilágból érkező rengeteg információt, tanácsot, véleményt, és csak magunkra figyeljek.

Berta

Miben lehetek a segítségedre?

Baba-mama kapcsolat

Ha kisbabát vársz és szeretnéd megismerni, felkészülnétek együtt a születésére, anyaságra

Szülésélmény feldolgozása

Ha szeretnéd feldolgozni a szülésélményedet, úgy érzed lelkileg nem tudsz továbblépni

Veszteség- vendégbaba csoport

Ha elveszítetted kisbabádat, és nem találod a kiutat.

Babavárás előtt

Ha babát szeretnétek, de nem érkezik a pici.